po4av0.57

Dokumentáció fordításainak karbantartása könnyedén

A po4a (PO for anything – PO mindenhez) projekt célja, hogy megkönnyítse a fordításokat (és érdekesebb módon a fordítások karbantartását) a gettext eszközök használatával olyan területeken, ahol azok nem számítanak elvárásnak, mint például a dokumentációnál.

A po4a kiszedi a lefordítható anyagot az eredeti dokumentumból, és egy PO-fájlba helyezi, amely jól illeszkedik a fordítási munkához.

Ha a fordítás befejeződött a PO-fájlban, akkor a po4a újra behelyezi a fordítást a dokumentum szerkezetébe egy lefordított dokumentum előállításához.

Ha a fordítás csak részben készült el, akkor az eredeti (angol) szöveget használja helyette. Ez biztosítja, hogy a lefordított dokumentáció mindig naprakész legyen az eredetihez képest, valamint le legyen fordítva, amennyire csak lehetséges.

Teljesen automatizálhatja a fordítás karbantartását egyetlen beállítófájl segítségével, megadva az összes beállítást és a lefordítandó dokumentumok listáját. Ezekkel az információkkal a po4a automatikusan meghatározza a frissítendő fájlokat, ha valami megváltozik.

Támogatott formátumok

A po4a jelenleg a következő formátumokat támogatja:

2019-10-25 - po4a 0.57 released

Translation update and one bug fix in AsciiDoc. (more details).

2019-06-06 - po4a 0.56 released

New features and bug fixes, mostly to the AsciiDoc parser (more details).

2018-12-09 – megjelent a po4a 0.55

Új funkciók és hibajavítások mind az egyéni feldolgozókban, mind a közös részekben (további részletek).

2018-06-30 – megjelent a po4a 0.54

Rengeteg programhibát javítottunk, valamint eltávolítottunk számos kellemetlenséget (további részletek).

2018-05-25 – megjelent a po4a 0.53

A leglátványosabb változtatás egy új YAML modul, valamint az a tény, hogy az alioth ki lett kapcsolva (további részletek).

Deutsch español français Magyar Italiano 日本語 Nederlands polski Português (Brasil) Русский український 简体中文 English (how to set the default document language)